1 Kasım 2013 Cuma

Restoran Açıyorum

İzmir’de çok güzel bir yerde restoran açmaya karar verdiniz.Amacınız diğer restoranlar arasında fark yaratmak ve İzmir’in en iyi restoranını oluşturmak.Bu amaçla bu yerin sahibi olarak,

ÇALIŞMA 1: Bu yerin ismini ne koyardınız?Nerede açardınız? İçini nasıl dekore ederdiniz? Tanıtımını nasıl yapardınız?

ÇALIŞMA 2 : Bu restoranda çalışmaya başlayan bir aşçıbaşı olduğunuzu düşünelim.Bize öyle bir yemek yapın ki daha önce yapılmamış özgün ve lezzetli bir yemek olsun.Bu yemeğin adı ne ? Nasıl yapılıyor? İçinde neler var?

Yaptıklarınızdan sonra neler olurdu? Sonuçlarını da düşünerek bir yazı yazınız.

Yazılı anlatımınızda betimlemelere yer vermeyi unutmayınız.

Not: İyi bir betimlemede ayrıntılar,duyular,benzetmeler bulunmalıdır.

28 yorum:

  1. Restorantımın adı ''KAAN RESTORANT'' olurdu. Kemeraltı'nda açardım .İçi renkli camlarla dolu bir zengin evi gibi yapardım. Açılışında Galatasaray Spor Kulübü'nü çağırırdım. Tanıtımında bütün herkese pasta ve çay dağıtırdım. Yemeğimin adı yahnili kebap olurdu. İçinde;
    et, patlıcan, patates, soğan olurdu.

    YanıtlaSil
  2. benim restoranımın ismi gökkuşağı sevgisi olurdu.Ben bu restorantı cumhuriyet meydanında açardım.İçi gökkuşağı renkleri ile dolardı ve çok güzel kalpler yapardım.tanıtımının üzerinde gökkuşağı resmi olur ve kendi çizdiğim bir resim olurdu.Ben aşçı başı olsaydım ve size çok özel bir yemek yapsaydı adı gökkuşağı hamburger olurdu.İçinde köfte,ketçap,marul,domates ve sevgi olurdu.yaptıktan sonra herkezee sunardım.herkes çok beğenirdi ve daha çok yemek isterdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.gökkuşağını benden çalmışsın, bu önemli değil. Ama bir daha yapma.
      2.Baş harfleri küçük yazmışsın.
      3.Herkeze yerine herkezee yazmışsın

      Sil
    2. Herkeze yanlış bir kullanım...Hem Melis hem de Elvi hatanızı düzeltmelisiniz... Doğrusu "herkese" olmalı...

      Sil
    3. Benim gmail daki adım Elvi gerçeği Elvan. Bu arada teşekkürler.

      Sil
  3. benim restoranımın adı badem şekeri olurdu. ben bu restoranı kordonda yapardım.restoranımın içinde oyun masaları olurdu yıldız şeklinde masalar sandalyeler olurdu ve dans etme yeri olurdu.tanıtımımın üstünde yıldızlar olurdu ve üstünde kalplaer olurdu. ben aşçı başı olsaydım ve size çok özel önemli bir yemel yapsaydım içinde gök kuşağı renklerinde meyveler olurdu.bu yemek meyve tabağı olurdu.bence herkes o meyve tabağımı beğenip bir tabak daha isterdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende küçük harfle yazmışsın, kalpler yerine kalpaer olur demişsin. Yemek yerine yemel yazmışsın

      Sil

  4. Restoranımın adı Alpino olurdu. Restoranımı Alsancak'ta açardım. Çünkü Alsancak haftasonları çok güzel, ve çok kalabalık oluyor. İçi siyah-beyaz resimlerle dolu olurdu. İçinde süper müzik çalardı. Özellikle hafta sonları canlı müzik olurdu. Restoranımın en güzel yemeği Alpinski burgerdir. Hamburger ekmeğinin içinde en güzel peynir, salam, soslar var. Bir kere gelen hep gelmek ister. Ayrıca çok değişik meyve sularından oluşmuş içecekleri var. Ve tuvaletleri çok temizdir. Herkesi bekliyoruzzzz!!!!

    YanıtlaSil
  5. Restoranımın adı RAFFLE olurdu. Konak'ta yapardım. Her akşam konser olurdu. Özel bir pizza vardı, üstüne soslar , salamlar ve istediğin tür peynir koyabiliyordun. Ama en önemlisi fenerbahçe diye bir burger vardı. Sabah kahvaltıları da vardı . En ünlüsü “ Raffle’s Waffle” dı. Soslar , çilekler ,muzlar , herşey vardı. Yanında kocaman bir bahçesi , bir elektronik bölümü ve bebekler için bir alanı bulunuyordu. Herkesi bekliyoruz !!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  6. Restoranımın adı ÜnlülerbÜlkesi olurdu.Restorantımı Alsancak'a yapardım.Çünkü oradançok ama çok insan geçiyor.En ünlü yemeğimizin adı E&E SPECİAL olurdu.İçinde döner,burger köftesi ve soslar olurdu.Çokkkkkkkk hijenik ve temiz olurdu.Herkesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bekliyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden yararlandım...
      Paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardoooooooooooooooooooooooooooooooon!!!

      Sil
  7. Restoranımın adı Elvi tiger. Güzelbahçe'ye yaparım. Çünkü orada yaşıyorum. En ünlü yemeğim UÇAN EJDER. İçine insanın istediği her şey konduktan sonra üstüne ateş koyuluyor. (adı üstünde)
    ***
    Yetişkinlere şarap salonu, erkek çocuklara futbol ve basketbol sahası, kızlara güzellik salonu
    ve ortak olarak su parkı, parkur ve labirent.
    şimdilik bu kadar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bu gelmeyin demek olmuyor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ünlemleri abartmışsın biraz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Sil
    2. elvancım aşçı olsaydın bölümünü okumamışsın herhalde.:)İ love you

      Sil
    3. Aşçı olsaydım yerine en ünlü yemeğim dedim...
      CANİİİŞKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Sil
  8. Restorantımın adı ERTANS. Narlıdere'de açarım. İçini bir kısmını takım tutanlar yeri diğer taraf rengarenk olurdu. Masalar sarı, kırmızı, mavi renkte daire şeklinde olur.
    Restoranta çalışmayı başlayan aşçıbaşı olarak özel yemeğimiz Pizöner. Bu yemek içn un, yağ, biraz tuz lazım. Önce bunları karıştırarak hamur yapılıyor ve pişiriyoruz.Sonraüstüne döner parçacıklarını koyuyoruz, Pizöner oluşur.Püf noktası soğan koyunca lezetsiz olur bir de 200 derece pişmeli.Sevginizi Katmayı Unutmayın.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Restorantımın değil, restoranımın olmalı...

      Sil
  9. Restorantımın adı Europe's Beef olurdu . Alsancak'ta Kıbrıs Şehitlerinde açardım . Restorantımı 4 bölüme ayırırdım.1.Brezilya mutfağı2.Amerikan mutfağı3.Fransız mutfağı4.Arjantin mutfağı olurdu . Masalar kare ve dikdörtgen şeklinde olurdu. Masanın renkleri ise beyaz ve gri olurdu. Duvar kağıtlarında bütün ülkelerin isimler ve simgeleri olurdu . Parkeler gri olurdu. Garsonu isterken masalardaki düğümelere basarak çağırabilirsiniz . Aşçılar ise Arjantin , Fransa , Brezilya ve Amerika'dan geliyorlar . Bir gün hepsinin yemeklerini tattım. Hepsinin içinde et , domates sosu ve patates kızartması vardı . Yemekler son derece güzeldi. Her türlü içecek vardı. Yaptkları yemeklerin adı ise Europe's Specials . Aşçıların maaşına zam yaptım. Çünkü yaptıkları yemek son derece güzeldi . Yemekler dokuz yüz derecede pişiyordu. Günler geçtikçe Europe 's Special daha fazla satıyordu.İzmir'in en iyi et resyorantı olmuştu.


    YanıtlaSil
  10. Benim açacağım lokantanın adı SÜPERBURGER olurdu. Bu lokantayı Kordon’da açardım. İçine bir sürü değişik hamburger ile dekore ederdim. Bir gazeteye reklam verirdim. Gazetedeki tanıtımımda : ‘’Dikkat dikkat! Kordon’a hamburgerler saldırıya geçti! Ama çok güzel bir lokanta açtılar. Eğer onlardan kurtulmak istiyorsak tam 2.000.000 hamburger yemeniz lazım. Hadi onlardan kurtulalım! ‘’ yazardım.
    Eğer o lokantada ben çalışsaydım çok değişik bir hamburger yapardım. Adı : MİKRODÜPER BURGER olurdu. İçinde : sucuk, köfte, ketçap, hindi, salam ve balık olurdu. Çok derin ve sıcak bir kuyuda pişirilirdi. Bence herkes o hamburgerden yerdi.

    YanıtlaSil
  11. Benim açacağım restoranın adı Yerli Pizza olurdu. Açtığım restoran çok insan geçtiği ve deniz kenarında olduğu için Kordon'da olurdu. Eğer ben aşçı olsaydım yapacağım pizzanın adı Döner Pizza olurdu. Bu pizzanın içine dönerler koyulur üzerine kekik serpilir kenarları taş fırında odun ateşinde pişirilirdi. Sonra taş fırında odun kömürüyle pişirilip ayran ve künefe ile servis edilirdi. Bence bu pizza dünyada Türk pizzası olarak tanınır ve tarihe geçerdi.

    YanıtlaSil
  12. Benim dükkanımın adı Ratatouille. Restoranımın yeri Alsancak’ta. Orası bir Fransız restoranı. İçerisi insanın aklını başından alıyor, çok cazip bir yer. Resim tabloları, masalar Eyfel kulesi şeklinde, yemek örtüleri menüde olan yemeklerin resimleri ile süslü, kırmızı ve beyaz aydınlatmalar ve taştan duvarlar var. Restoranım Türkiye tarafından daha iyi tanınsın, turistler ve başkaları daha çok gelsin diye, gazeteler ve dergilere ilan verdim, televizyonlarda ve radyolarda reklam yaptım. İşler çok iyi gidiyordu. İnsanlar dükkanıma akın ediyorlardı. Bu benim çok hoşuma gidiyordu. En sevilen yemeğimin adı RATATOUILLE Steak. O bir et tabağı. İncecik doğranmış domatesler ve salatalıklar tabağın etrafını süsleyip donatıyor. Herkes kendine özel sos yaptırtıyor ve masaya ayrı gelip istedikleri sosu döküyorlar. Alsancak’ın en güzel Fransız restoranı benim. Herkes, her şeyden çok memnun. Dilerim bu restoran bir ömür boyu herkesi memnun eder.
    AFİYET OLSUN!!!

    YanıtlaSil
  13. Benim restoranımın adı pembe olurdu.restoranımı çok havalı bir yerde yapardım . Heryer pembe,elmas,süslü ve temiz olurdu.Ben aşçı başı olmsaydım ki olmak istemem pembe bir yemek yapardım.Garsonlar pembe giyerdi.

    YanıtlaSil
  14. Benim restoranimin adi LINA olurdu. Bu restorani Urla da acmak isterdim. Icini kraliet sarayi gibi sik doserdim. Tanitimini televizyon reklamlari ile yapardim. Ben bu restoranda asci olsaydim cok degisik bir tatli yapardim. Adi Seftalina olurdu yani Sef in tatlisi LINA restoranin kisaltmasi.

    Bu tatlida seftali, turunc, cilek, kivi cikolata parcaciklari ve soslar olurdu

    YanıtlaSil
  15. Benim restoranım süper oludu.Bu retoran Alsancakta olurdu.İçi kokutucu olurdu.Tanıtım afiş ve reklamlarla olurdu.Aşçı olsaydım en güzel tatlıları yaparım.Adı düper olurdu.

    YanıtlaSil